Politieagenten van de zone organiseerden deze week een controleactie op zwaar vervoer. Ook de afdeling milieu-inspectie van het departement leefmilieu, natuur en energie was van de partij. In totaal stelden de politie-inspecteurs 35 overtredingen vast. Vier voertuigen waren overladen. 

Van de in totaal 35 bekeuringen waren er vier voertuigen te zwaar geladen. Vijf bestuurders hadden geen of geen juist rijbewijs, driemaal kon de bestuurder geen geldig inschrijvingspapier voorleggen, éénmaal had de bestuurder geen identiteitskaart bij. Vijf voertuigen waren niet in orde met de keuring en twee voertuigen voldeden niet aan de technische eisen. Eén bestuurder kreeg een opmerking over het gebruik van de tachograaf. Eénmaal was de verzekering niet in orde. De overige boetes schreven de politie-inspecteurs uit voor het niet-dragen van de veiligheidsgordel en bellen achter het stuur.

Opgefokte bromfiets

Tijdens de actie werd ook een opgefokte bromfiets onderschept. Deze bleek ook nog eens geseind te staan als gestolen.

Afvaltransport

De afdeling milieu-inspectie van het departement leefmilieu, natuur en energie controleerden veertien afvaltransporten. Zij stelden twee processen-verbaal op. Twee keer gaven zij een schriftelijke aanmaning. En één keer bleef het bij een opmerking.